Werkwijze:  

Basis tuinontwerp (bij opdracht)

Graag leer ik u en uw wensen wat beter kennen.  Bij het maken van een nieuw tuinontwerp doorloop ik met u onderstaande stappen. Hierbinnen is veel mogelijk, van volledig ontzorgd tot aan zelf aanleg met een stukje advies en begeleiding van mij. Lees meer over mijn visie en ervaring. Het ontwerpen en aanleggen van een tuin begint bij een goed gesprek. Een goed ontwerp verdient zichzelf namelijk door de efficiëntie ervan meer dan terug.   Een tuinontwerp is het fundament voor uw nieuwe tuin en is slechts een fractie van de realisatie- en onderhoudskosten. een goed tuinontwerp is de basis voor jaren tuinplezier. 

Stap 1 - Kennismaking en inventarisatie

Voordat we gaan ontwerpen wil ik de tijd nemen om u te leren kennen. Hoe wilt u uw tuin gaan gebruiken? Ik analyseer ter plekke de situatie, bodem, beplanting, zon/schaduw, wind, uitzicht e.d. en geef ter plekke advies over de mogelijkheden of onmogelijkheden, vindt u het leuk om in uw tuin te werken of juist niet? Welke sfeer en kwaliteit past bij u? Wat zijn uw favoriete kleuren en geuren? Graag in de zon of liever in de (half)schaduw? En zeker belangrijk het budget, hierop maken we uiteindelijk de materiaal keuzes. Vervolgens neem ik foto's en meet ik samen met u, uw tuin in.

Stap 2 - Schetsontwerp 

Ik ga vervolgens aan de slag met een schetsontwerp. Na 5 tot 10 werkdagen is het schetsontwerp afgerond en maken we een afspraak voor presentatie en toelichting. Mocht ondanks mijn inspanningen het schetsontwerp u niet aanspreken, dan maak ik een aangepast schetsontwerp voor u. 

Stap 3 - Basis tuinontwerp 

Op basis van het schetsontwerp wordt een maatvast Basis Tuinontwerp uitgewerkt. Vervolgens plannen we een afspraak om het basis ontwerp te komen aanbieden en toe te lichten..

Stap 4 - Raming / indicatie kosten (OPTIE)

Ieder tuinontwerp kan op vele manieren en verschillende kwaliteitsniveaus worden gerealiseerd. Om dit voor u inzichtelijk te maken maak ik een raming. Kosten van voorbereiding om de tuin weer op te kunnen bouwen, denk hierbij aan rooien beplanting en straatwerk, grondwerk, transporten voor het afvoeren en aanvoeren, stortkosten e.d. Leveranties materialen zoals zand, grond, leidingen, tegels, stenen, hout, bouwwerken, beplanting, enz.

Let op! Dit zijn ramingen en geen vast liggende hoeveelheden en kosten, aan deze prijs berekeningen kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend.

Stap 5 - Beplantingsplan (OPTIE)

Een mooi tuinontwerp verdiend een bijpassend beplantingsplan. Indien u wenst kan ik tevens een beplantingsplan voor u maken.  Een beplantingsplan is een tekening op maat waarin numeriek is aangegeven waar welke planten komen en in welke hoeveelheden, kleur, hoogte en de bloeitijd en kwaliteit.